Videnskaben bag rewilding

Et sundt mikrobiom er essentielt for at holde huden ung længst muligt. ”Rewilding” er videnskaben om at bringe din huds mikrobiom tilbage til sin afbalancerede og ”vilde” tilstand gennem bioteknologi. Ved at skabe et miljø på huden som begunstiger din huds naturlige mikrober, kan Esse hjælpe med at gendanne dens økosystem.

Dit ydre skjold

Dit mikrobiom er et økosystem af milliarder af forskellige mikrober, der beskytter huden mod patogene. Lig din mikroflora i tarmen, så har disse bakterier, svampe og virusser en essentiel rolle i at beskytte dig og uddanne dit immunforsvar. Mikrobiomet hjælper din hud med at producere hyaluronsyre og andre fugtgivende faktorer samt bevarer hudens pH lav og skaber optimale forhold for en balanceret, sund og strålende hud, der ikke kun ser bedre ud, men som også ældes langsommere. Huden er kroppens største organ, og det er vigtigt at passe bedst muligt på den.

Det store dilemma

Vores moderne livsstil påvirker ikke vores mikrobielle partner med noget godt. Vi er mindre i naturen end vores forfædre, hvilket resulterer i mindre mikrobiel diversitet. Brug af industrielle skønhedsprodukter med overfladeaktive ingredienser og parabener resulterer i et mere ensartet mikrobiom og en stor vækst af sensitiv hud, akne og andre hudproblemer.

Bioteknologi er svaret.

Esse tilbyder en bæredygtig løsning i form af en videnskabelig afprøvet organisk bioteknologi. Vores produkter skaber et miljø på huden, der tillader den naturlige mikrobielle biodiversitet at vende tilbage og leve. Probiotika og præbiotika i økologiske produktformuleringer hjælper med at genoprette hudens mikrobielle balance, og den proces har vi valgt at kalde ”rewilding” – som resulterer i en hud, der ser yngre og sundere ud.

Probiotika & Præbiotika

Probiotik er levende mikrober, der kan ændre hudens økosystem og bidrage til hudens komplekse mikrobielle samspil i en sådan grad, at huden bliver sund og stærk nok til at modstå angreb fra patogene mikroorganismer.  De mindsker ældningens indflydelse på huden ved at reducere inflammation. Esse tilsætter probiotika og nærer huden med præbiotik for at sikre et afbalanceret mikrobiom.

Læs mere om probiotik og præbiotik nedenfor

Bakuchiol – Nature’s Retinol

Dubbed ‘nature’s retinol’, it’s worth investigating the properties of this acclaimed plant-based ingredient and how to incorporate it into your skincare routine. The Bakuchiol used in skincare is extracted and…

Can you change your microbiome?

An unhealthy skin microbiome results in unhealthy skin and increases the rate of ageing but you can shift your skin microbiome toward a diverse, balanced state. Learn more from Esse’s…

What does my microbiome do for me?

We know gut microbes aid in digestion and deliver nutrients. They also produce vitamins, maintain blood pressure, and affect your mood. Because we rely on so many partnerships, we can…

Probiotics strengthen barrier function

Remedy Sensitivity – Probiotics strengthen barrier function and protect you from pathogens so they automatically guard your immune system from exposure to unnecessary triggers. Apart from acting as a shield of armour,…

Probiotics and skin immunity

YOUR SKIN HAS AN IMMUNE SYSTEM AND IT IS VITAL IN THAT IT PROTECTS YOU FROM PATHOGENS. Keratinocytes, the most common skin cells in the epidermis (the outer most layer…

The future of skincare

In 2003 the Human Genome Project declared that the sequencing of the human genome was complete after 13 years of intense research. It cost $2,7 billion. Now you can have…

Grundlæggeren af Esse

Trevor Steyn

Videnskabsmand, ægtemand, innovator, far, sportsmand, yogi

Min mentor, professor Siegfried Drewes, inspirerede mig allerede fra tidlig start til forskning, hvilket har tjent Esse. Klienter køber resultater og ikke etik. Vores job er at tilbyde bæredygtige produkter, der leverer bedre resultater end konventionelle mærker.

“Esse bevæger sig langs den uendelige lange vej mod perfektion”

At være en bæredygtig løsning

Jeg tror ikke på at skade huden i jagten på kort sigtede resultater. Eller i at skade planten i jagten på profit. Jeg tror på at skabe en holdbar bæredygtig løsning indenfor hudpleje, der overgår konkurrencen på den lange bane.

At være innovatør indenfor mikrobiomvenlig hudpleje

Innovation er ikke markedsføring. Virkelig innovation udgør en konkret og væsentlig forskel. Det er den forskel, jeg vil have, at Esse skal give.

At være etisk over alt andet

Mit mål har aldrig været at blive det største hudplejefirma i verden. Det tager tid, kræfter og ressourcer at udvikle mere effektive produkter, og vi vil aldrig blive ligeså lønsomme som de multinationale selskaber. 

At være initiativtager til forandring

Det er ikke let at ændre hundrede års tillært adfærd og brug af industrielle skønhedsprodukter. Mit mål er at inspirerer hudplejeindustrien til at ville gøre det det bedre.

Hudtilstande

Læs mere om din hud her

Dryness

Eye area

Oiliness

Pigmentation

Sensitivity

Skin ageing

Etik før profit

Esse tror ikke på at skade huden i jagten på kortsigtede resultater. I stedet søger vi for med grønkemi at optimere hudens mikrobiom for langsigtet at skabe forudsætning for, at huden vil ældes langsommere. Vi holder pH-værdien på alle vores produkter på omkring 5, bruger milde konserveringsmidler og hurtig biologisk nedbrydelige skummemidler. Vi har altid været tro mod vores kerneprincipper: Vi støtter fair trade og er certificeret økologisk, vegansk, cruelty free og Co2 neutral og plast-neutralt firma.

Website_Icons_100x100px12

Certificeret økologisk

Fra tidlig begyndelse har Esse fulgt Ecocert´s økologiske standarder og krav om procenter. Vi har udeladt ingredienser, der anses for usikre eller uholdbare, hvilket verificeres gennem produktionsanlægsaudits for at sikre fuld sporbarhed af alle råmaterialer. Ecocert regulerer vores emballage og sikrer, at de anvendte materialer er sikre, genanvendelige og ikke trænger ind i produktet over tid.

Læs mere hos Ecocert

Website_Icons_100x100px14

CO2 neutral

Esse stræber efter at reducere CO2 udslip hvert år. Vi reviderer vores energiforbrug for at maksimere effektiviteten og løbende forbedre indsatsen. Men fordi vi tror, vi forsat kan forbedre os, køber vi CO2 kvoterer for at kompensere for selskabets CO2 udslip.Læs mere hos Credible Carbon

Website_Icons_100x100px13

Plastik neutral

Esse ønsker at bidrage til at beskytte havet ved at være plastik neutral. Vi har indgået et samarbejde med Cleanhub for at sikre, at plastik, der svarer til vores brug, indsamles og genbruges. Cleanhub indsamler plastikaffald i nogen af verdens mest forurenede områder, gennem et globalt netværk af lokale indsamler. På den måde indsamles plastikken, før den havner i havet.

Website_Icons_100x100px15

Cruelty free

Esse tester ikke produkter på dyr. Vi benytter ikke ingredienser fra leverandører, der gør det. Der er mange alternativer til brugen af dyr i forskning, og vores produkter er testet på frivillige mennesker. Vi er akkrediterede medlemmer af PeTAs cruelty free program og Beauty Without Cruelty, som informerer offentligheden om udnyttelse og misbrug af dyr.

Læs mere hos Peta

Website_Icons_100x100px19

Vegansk

Esse er akkrediteret af The Vegan Society – en verdensomspændende standard for produkter fri for animalske ingredienser og dyreforsøg. Vi vil altid bestræbe os på at bruge dyrefrie ingredienser i vores formuleringer og vil aldrig støtte den uetiske praksis med dyreforsøg på vores produkter eller deres ingredienser. Vi vil kun overveje at bruge animalske ingredienser, når der ikke findes plantebaserede alternativer, og når vi gør det, bruger vi kun biprodukter, der ikke skader dyret i forarbejdningen. Og vi vil altid være gennemsigtige og åbne omkring, hvor de bruges og hvorfor. Esse er kompromisløs med hensyn til integriteten af vores leverandører og produkter, og sætter altid sundheden til mennesker, dyr og planeten først.

Læs mere hos The Vegan Society

Website_Icons_100x100px20

Fair trade

Esse er forpligtet til fair handel med naturlige produkter. Kort sagt, de oprindelige planter i Afrika høstes bæredygtigt fra naturen af lokalsamfundet og forarbejdes til avancerede aktive ingredienser. Den retfærdige handel med produkter fra den vilde natur har hævet levestandarden for titusindvis af mennesker. Ved at købe fairtrade-ingredienser hjælper vi kvinder til at være i stand til at sende deres børn i skole, få lægehjælp, investere eller endda bygge et hus. Ved at støtte fair trade sikrer Esse, at planter høstes vildt og maksimere derved ekstrakternes niveau. Men endnu vigtigere, vi hjælper folk med at skabe en mere bæredygtig fremtid for deres familier.