Please choose your preferred language

English Afrikaans

– Hvordan blev du interesseret i mikrobiomet?

Da jeg var yngre, troede jeg, at kemi kunne løse næsten ethvert problem. Da jeg udvidede min forståelse af den biologiske verden, blev jeg mindre sikker. Jeg begyndte at indse, at anvendelse af simple kemikalier i meget komplekse økosystemer ofte førte til utilsigtede konsekvenser. DDT er et godt eksempel … vi brugte det til at kontrollere myg, og det fungerede godt, men kemikaliets indvirkning på resten af ​​økosystemet var ikke acceptabelt, og det endte med, at vi også skadede os selv. Da de første fund fra Human Microbiome Project kom frem, forstod jeg, at hvert menneske er et vandrende økosystem af humane og mikrobielle celler. Det var her, at jeg begyndte at overføre den nye tankegang til hudplejeprodukter. Enkelte kemikalier er risikable, så vi fokuserede vores forskning på at forandre økosystemet så det støttede diversitet.

 

– Hvordan har udviklingen været af præbiotisk hudpleje?

Den bedste måde at manipulere et økosystem på er at ændre den primære fødekilde. Hvis du tilbyder frit tilgængelig energi (som glukose eller saccharose), vil opportunistiske organismer dominere, men hvis energien er sværere at få adgang til, skal organismerne opbygge partnerskaber for at overleve længe nok til at bruge energien. Jeg bruger ofte analogien om, at organismer reagerer lidt på miljøet ligesom mennesker ændrer deres adfærd, når der er gratis kontanter, der flyver på gaden. Gratis energi forårsager dårlig opførsel, og partnerskaber går itu. Oprindeligt benyttede vores forskning kulhydratbaserede præbiotika, men nu fokuserer vi på lipidbaserede versioner til huden. Den primære næringskilde til hudens mikrobiomet er sebum.

 

– Hvad er fordelene ved at bruge probiotisk hudpleje?

Probiotika er en effektiv mulighed til at manipulere hudens mikrobiom, hvor risikoen er lav. Vi foretrækker at bruge levende probiotika, der kan danne kolonier. De anvendte stammer gør en stor forskel for effektivitet og sikkerhed.

 

– Kan du beskrive sebums funktion til vores mikrobiom?

Efter min opfattelse er humant sebum det perfekte præbiotiske middel til humant hudmikrobiom. Det indeholder meget energi, og den energi er kun tilgængelig for mikrobielle arter, der er særlige gode til at samarbejde og nødvendige for hudens optimale sundhed. Faktisk er nogle af fedtsyrerne i vores naturlige sebum giftige for patogene (sydomsfremkaldende) mikrober.

 

– Hvad er den største trussel mod vores mikrobiom på huden?

Som sædvanligt, er menneskets arrogance den største trussel mod et diverse økosystem. Vi tror på, at vi kan gøre det bedre end naturen. To gange om dagen bruger vi skummende produkter til at vaske væk vores naturlige hudolie og de mikrober, den understøtter huden. Derefter prøver vi at erstatte olien med petrokemiske stoffer. Det bør ikke være overraskende, at sensitiv hud nu er så almindelig. Vi har påvirket hudens økosystem på samme måde, som vi har beskadiget økosystemer over hele planeten.

 

– Hvordan ser samarbejdet mellem huden og tarmen ud?

Tarmen er hjemsted for det største antal mikrober i kroppen. Disse mikrober har indflydelse på immunsystemet i hele kroppen. Hvis der er dysbiose i tarmen, vil immunsystemet være hyperaktivt, og resultatet kan meget vel være sensitiv hud.

Shopping cart
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle